Posted on Leave a comment

Resepi Daging Blackpepper

Kalau ada banyak daging korban, boleh lah masak resepi daging yang mudah dan sedap, iaitu Daging Masak Black Pepper atau Daging Masak Lada Hitam..cara Che Nom. Untuk resepi ni, kalau nak cepat masak, kita gunakan daging jenis yang lembut iaitu bahagian batang pinang, tapi kalau takda,bahagian potongan yang lain pun ok. Janji kita potong dengan cara yang betul dan masak lebih lama sikit je.

Sebenarnya potongan daging yang murah, lebih sedap atau flavourful rasanya kalau dimasak macam ni, berbanding daging yang mahal macam daging batang pinang tu. Beef cut yang mahal macam daging batang pinang tu lebih sesuai dimasal grill, atau masak steak. Jadi, cheap cut beef adalah pilihan yang bagus untuk masak daging black pepper. Hiris nipis daging, ikut arah berlawanan urat macam ni. Kalau ikut arah urat nanti daging akan jadi liat.